dimecres, 5 de febrer del 2014

Baba O'Riley (The Who)

The Who va ser un grup potent de rock que va destacar durant la dècada dels setanta del segle passat. Existeix un gran consens en què Who's Next de l'any 1971 és el millor àlbum del grup i el seu tema inicial Baba O'Riley un dels millors, tot i que el disc té moltes altres peces extraordinàries com la balada Behind blue eyes o la rockera versió de Baby don't you do it de Marvin Gaye. Paradoxalment l'àlbum conté un recull de temes que van ser rebutjats a l'hora de preparar una òpera rock i no presenta una gran coherència interna. 

Posar Baba O'Riley en l'obertura de l'àlbum va ser una gosadia en aquell moment doncs era l'inici de la música electrònica i barrejar-la amb el hard-rock tenia el seu què. L'entrada amb sintetitzadors del tema era un desafiament important. Però donada la personalitat del grup la qüestió es va superar amb èxit més que evident. Sempre hi ha d'haver gent capaç de trencar tòpics i barreres.

Aquesta cançó l'associo molt sovint amb el doctor House de la sèrie homònima, interpretat per Hugh Laurie. Fixa't en els 50 primers segons del vídeo on l'histriònic i irreverent metge repta el seu cap a través d'aquest tema, també de forma trencadora.  

Pel que fa al tema en si és interessant veure l'evolució del solo de violí de la versió original d'estudi (la del vídeo de House ho és) que va ser substituït per l'harmònica en els directes i recuperat novament l'any 2000. Trencament i evolució.

Més cançons a Cançons per sentir i escoltar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Si vols compartir el que penses...

Fotografia de capçada: Guineu (Vulpes vulpes). Vall de Cardós (Pallars Sobirà). Autor: Ignasi Oliveras