dissabte, 1 de desembre del 2012

I wish I never saw the sunshine (Beth Orton)

Sens dubte és una de les cançons més tristes que conec. La lletra és senzillament brutal. Una persona trencada per la pèrdua d'algú que ha marxat. No sabem com ha passat. Però qui es queda amb el buit deixat per la seva absència desitjaria no haver vist mai la llum del sol perquè així no l'importaria la pluja d'ara. Beth Orton és una cantautora anglesa, reconeguda com a millor veu femenina britànica l'any 2000, que combina els estils folk i l'electrònica per fer temes tan sublims com aquest I wish I never saw the sunshine, inclòs a l'album Trailer Park, de 1996, un album que va rebre premis i reconeixements diversos. I per què una cançó trista? I per què no? També la tristesa forma part de la nostra vida, malgrat l'amaguem sota el coixí, i d'ella, i amb ella, aprenem a comprendre el món i a relacionar-nos-hi. 

Avui fa 15 anys va néixer una nena que només conec per les fotos on els seus ulls sembla que em miren amb alegria i certa innocència. Fa gairebé set anys va emprendre camí cap a les estrelles sense haver-li sentit la veu. Però la noto molt aprop meu des de què amb els anys he conegut la seva història i els seus pares, amb qui comparteixo un munt de coses. Fa temps que quan escolto aquesta cançó penso en ella i intento dissimular la tristor amb el somriure dels seus ulls.  

Més cançons a Cançons per sentir i escoltar.

3 comentaris:

  1. Senzillament brutal.
    Tot i què és una de les meves cançons favorites, li noto un punt d'esperança, sempre em porta records de molt bons moments.

    ResponElimina
  2. Hola!
    Moooolt guapa aquesta cançó! a na Beth Orton la vaig conèixer per tú, me vas gravar un cd. L'he escoltat molt i m'encanta la seva veu.
    Petons +++

    ResponElimina

Si vols compartir el que penses...

Fotografia de capçada: Guineu (Vulpes vulpes). Vall de Cardós (Pallars Sobirà). Autor: Ignasi Oliveras