diumenge, 20 de març del 2016

El colmo de l'ornitòleg

Mussol comú. Per un tema d'homònims. Autor: Diego
Sí, sí. Recordes aquells acudits de baix pressupost tipus “saps quin és el colmo d'un...?" i aquí afegies qualsevol tipus de professió o similar? Eren molt dolents, ho sé. Però mira, avui me n'he inventat un: saps quin és el colmo d'un ornitòleg? Dons tenir un mussol a l'ull. Bo, oi? ...Pèssim? D'acord, s'accepta que la classificació no és apta sota criteris de bon gust, però és cert, és la realitat, la p... realitat. A les 24 hores d'arribar a Togo m'ha començat a sortir un mussol a l'ull esquerre! I diràs, i què té això d'extraordinari?

Doncs mira, vàries coses. D'entrada que és una merda tenir un mussol a l'ull quan la teva activitat és passar-te mig dia mirant a través d'uns prismàtics i l'altre mig passant les notes a l'ordinador. A més, que et passi en un país on el sol és fort, la pols abundant, les condicions higièniques poc òptimes i millor no acostar-se a un ambulatori, doncs encara toca més els nassos. 

Però és que la història ve de lluny. Saps quan vaig tenir el darrer mussol? Fa tres anys, just aquí, a Tami. I no en vaig tenir un, sinó dos, un a cada ull! Mola, eh? Quan vaig tornar a territori català vaig demanar hora perquè em veiés un oftalmòleg i em digués quin problema tenia i què havia de fer davant aquesta situació que és força angoixant en aquestes circumstàncies. Segurament penses que és un tema de portar les mans netes i que no et toqui ni la pols del camí, però segons em va dir l'especialista no hi té molt a veure. Dit d'una altra manera, això té una base vírica (o eren bacteris?), no hi ha cap relació entre tenir-ne un i que te n'aparegui un altre (tot i que aquest m'ha sortit al mateix lloc que fa tres anys, ja és casualitat!), i és igual que em netegi els ulls diàriament amb algun líquid esterilitzador perquè el puc desenvolupar igualment. Si et torna a sortir, em va dir com si estigués fent una profecia, el deixes fer. No és més que un gra que en comptes de sortir-te sota la pell de la mà t'ha aparegut a la parpella. Eh, quina gràcia?

Com que un té una germana metgessa bregada en viatges tropicals i extropicals, li vaig demanar consell i em va recomanar un col·liri. També vaig portar un líquid netejador d'ulls. Però està clar que ni l'un ni l'altre van fer prou por al mussol perquè aterrés o desvirgués la meva parpella. A més, del col·liri posava que no estigués a una temperatura superior als 25ºC! Jua, jua, jua (risses)! Encara ara em peto. Si dins l'autocar devíem estar a 40ºC!! Sigui com sigui, aquests dos dies següents he tingut el col·liri a la nevera i m'he anat servint d'ell segons prospecte. Sembla que tot va a l'hora i ja ha fet el seu procés ascendent i ara fa la baixada.

Creuo els dits perquè no n'aparegui cap altre. Si vull un mussol que tingui plomes, si us plau! 

13 comentaris:

  1. Deu ser un Athene murphy, o alguna cosa per l'estil ;-)
    Ara de debò, ja és mala sort! Bé, a veure si ho superes aviat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona aquesta! Crec que està força superat. Gràcies!

      Elimina
  2. ostres Ignasi,vaja aterratge,entre la loteria , el mussol i els 40º veja entrada truinfal !!!!! ànims company

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahaha, gràcies pels ànims però no pateixis que la feina va de meravella i això ho compensa tot. Records a la frescor de Gualba! ;)

      Elimina
  3. Al meu poble, quan ens acomiadem d'algú, de vegades fem servir l'expressió "i que no siga res lo de l'ull"; ací ho diem per emprenyar, però en el teu cas valga com a desig de ràpida millora... Salut i bona vista vejam!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Trobo que esteu graciosos tots plegats! Gràcies per passar-te i pels desitjos! Darrerament també he passat per casa teva viatjant amb tu fins els límits del teu país, però no t'havia dit res. Sempre m'agrada el que expliques i com ho fas. Seguim en contacte!

      Elimina
  4. No has pensat en la relació grossa del viatge i mussol? Massa coincidències! Haha!
    Cuida't molt!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Llamp de llamp del rellamp! Em fa por establir aquesta relació!! Abraçada!

      Elimina
  5. Doncs a part del "colmo" que no és ni millor ni pitjor que tots els altres, també et pots aplicar la llei de Murphy, que és que et surten els mussols als ulls en el lloc i en el moment més inapropiat. Però vaja, a hores d'ara espero que ja tinguis aclarida la mirada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et convido a buscar una entrada que vaig escriure des d'aquí fa tres anys que anava exactament sobre la llei de Murphy! (Crec que et serà fàcil trobar-la si poses Murphy al cercador del bloc, situat a l'esquerra)

      Elimina
  6. Ei, Ignasi, ... va, que això del mussol ja deu ser hores d'ara el de menys, no? Això espero !!! I també que gaudeixis - per bé que ja sé que estàs treballant - d'aquesta estada a l'Àfrica noir, amb tot el que té aquest continent, amb les seves misèries i les seves grandeses. És una oportunitat que de segur molts desitjarien tenir i a tu sí que finalment t'ha tocat la loteria, però la de debò, eh? Quan menys t'ho pensis, la teva aventura haurà tocat fi, o sigui que ... carpe diem !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A banda que tenim conceptes diferents sobre la loteria i els desitjos de la gent t'he de donar la raó amb el carpe diem! Petons!

      Elimina
    2. A banda que tenim conceptes diferents sobre la loteria i els desitjos de la gent t'he de donar la raó amb el carpe diem! Petons!

      Elimina

Si vols compartir el que penses...

Fotografia de capçada: Guineu (Vulpes vulpes). Vall de Cardós (Pallars Sobirà). Autor: Ignasi Oliveras