divendres, 30 de gener del 2015

Nous premis Pons i nous guardonats

No sé si ho saps però aquesta setmana m'han concedit un premi. Es tracta del Primer Premi Anual Pons per l'Excel·lent Tasca en el Camp de l'Excel·lència pel qual el distingit Pons honora un parell de blogs que "tenen un nivell de qualitat dignes de ser llegits per en Pons", un NQP perquè ens entenguem. Aquest honor el comparteixo amb el blog de l'enigmatisador McAbeu, Xarel-10, a qui vull felicitar també des d'aquí. A partir d'avui, i durant un temps incert, el diploma que acredita aquest premi penjarà en un lloc destacat del meu blog (com que el meu blog és tot ell molt destacat suposo que no importa que el deixi en un raconet abaix de tot).

Han corregut rumors i dubtes diversos sobre la bondat del premi, en el sentit de si es tracta més d'un càstig que d'un honor. Donat que amb en Pons mai pots estar segur de gairebé res, he optat per agrair-li prudentment la distinció -no volia ofendre'l i perdre dits com al seu becari- i prendre-m'ho com un regal.

Però, ja ho diuen, "els camins del senyor (Pons) són inescrutables" i, és clar, el regal està enverinat. La seva acceptació comporta que cada premiat ha d'entregar el mateix premi a dos altres blogs els quals, evidentment, han d'acomplir el Nivell de Qualitat Pons (NQP). I encara una nova condició, que els dos blogs premiats no tinguin relació entre ells. (Una forma subtil de dir-me que encara no participo gaire fent comentaris al bloc del McAbeu). Per cert, Pons subtil deu ser un oxímoron, no?  

Com ho he de fer per triar dos blogs i premiar-los? Només aquest mes he remenat més de 60 blogs que gairebé no coneixia (o directament gens) i que, veient que en Pons els ha comentat entenc que superen l'NQP! Com triar-ne, d'entre tanta bellesa, poesia, lucidesa, enginy, qualitat,... només dos? Un bon repte!

I aquí us presento els dos blogs guanyadors que superen amb escreix l'NQP: 



I per què he elegit aquests?

- perquè són dos espais on m'hi sento molt còmode
- perquè em fan viatjar a punts oposats de la geografia
- perquè m'agrada la dicció dels seus mots i l'accent que escolto al seu darrere 
- perquè m'aporten pau o emprenyamenta acord amb el que sento o necessito a cada moment
- perquè hi ha dues dones al capdavant que els hi donen vida
- perquè deixen que els pensaments flueixin de manera natural sense forçar el temps, paint les idees, les imatges i les paraules
- perquè gaudeixo de la seva capacitat crítica
- perquè em desperten el meu costat femení, massa sovint adormit, i em permeten apreciar la vida amb un esguard diferent.

Moltes felicitats Núria i Ada! Un gran aplaudiment per vosaltres!!!! 

28 comentaris:

  1. Coincideixo que la tasca de triar només un parell de blogs ha estat tot un repte. Jo me n'he sortit com he pogut i ja he programat el post per demà, per no pensar-hi més.

    Ah, i sí, "Pons subtil" és sens dubte un oxímoron. Però això forma part de la seva gràcia...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs mira, jo encara he anat més ràpid perquè no volia que el tema m'estigués marejant tot el cap de setmana. Tinc un avantatge respecte tu i és que no conec tants blocs com tu, hehehe...

      Sens dubte lo del Pons subtil és part del seu encant. Curiós, si no fos per ell segurament tu i jo no estaríem aquí comentant la jugada. Suposo que aquest és un element important de la seva tria, dues persones que no interactuem gaire, més enllà dels relats conjunts. Una cosa li he d'agrair doncs al Pons, que ens ha posat en contacte. Salut McAbeu!

      Elimina
  2. Moltes felicitats, sobradament merescut.
    Un diploma que fa molta patxoca!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Màrius per les teves paraules. Ara he de mantenir el bloc dins el NQP, la qual cosa no deixa de ser un problema per les exigències del paio aquest ;-D

      Elimina
  3. Moltes felicitats!!! Això del NQP... És un nivellàs molt difícil d'aconseguir. Només uns pocs blocaires hinpoden arribar, per això crec que aquest me podria ser de curt recorregut... On trobar blogs NQP?

    Felicitat a l'Ada, que sí que conec ima la Núria que encara no conec i miraré de fer -ho com més aviat millor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Carme. Entre tu i jo, ara que no ens mira ningú, en realitat l'NQP és un nivell molt "tiradillo", però mira, se li ha de donar importància perquè un no rep premis gaire sovint... i a més fem content el Pons que és un líder nat d'aquesta blogosfera...

      L'Ada ja la coneixes... jo li segueixo la pista des de fa més o menys mig any no sé ben bé com hi vaig arribar. La Núria és una excompanya meva de biologia i de fet és qui va presentar el meu blog en societat (em sembla que abans que ella en fes propaganda ningú hi entrava). Fa un munt d'anys que ens coneixem i després d'uns anys més incomunicats un bon dia ens vam retrobar a la xarxa amb els blogs. Ella és una veterana en aquest món i el seu blog és brillant. És crítica, bona narradora i molt bona fotògrafa. Al darrer relat conjunt vaig pressionar-la una mica perquè hi participés i em sembla que l'experiència li va agradar.

      Elimina
  4. Felicitats, Ignasi!! Ja tens raó, ja amb això del regal enverinat… Del poc que conec en Pons (i ara que no ens sent ningú, especialment ell) és tot un personatge a la blogosfera. Has fet sàviament d'acceptar les seves regles. No es tracta d'acabar amb algun dit de menys o amb un cap de cavall sobre els llençols…
    En fi, que felicitats i em miraré els dos blogs que proposes. No els conec tot i que no descarto que estiguin entre les desenes que he visitat aquest gener tan estressant!
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, August! Sí que és un regal enverinat, sí. I no tenia cap altre remei que acceptar les regles al peu de la lletra...

      T'animo a què miris els dos blogs, òbviament. L'Ada ha tret el nas per la trobada blocaire, amb una visió molt particular -i molt femenina- de la vida. I amb la Núria hi trobaràs una bona còmplice ella que, sent biòloga, treballa com a professora a la Seu d'Urgell. Estic convençut que t'agradarà conèixer-les.

      Abraçada!

      Elimina
  5. Felicitats! No coneixia el teu blog i realment el trobe molt interessant!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No fotis! Sí que m'havies visitat abans d'avui! El febrer passat vas passejar-te per la meva secció musical (música per sentir i escoltar) i em vas deixar una nota! I fa uns dies amb el relat conjunt! Bé, ja m'agrada que ara tornis a passejar-t'hi amb ulls nous...

      Però, Ada, has llegit el darrer post que he penjat sobre el premi que m'ha donat el Pons o has fet una lectura en diagonal? Si us plau, torna a llegir-l'ho. I accepta la meva felicitació!

      Una abraçada...

      Elimina
    2. Disculpeu el meu despiste!!! Si és que no havia llegit els premiats !!! quin cap... jajajajaja moltes gràcies Ignasi!!!! Clar que seguiré la cadena, tot un honor!
      perdoneu, que de vegades se me'n va el cap!!
      Pons jo la continue, de veritat!!!

      Moltes gràcies!

      Elimina
    3. Ego te absolvo a peccatis tuis... Quedes perdonada!

      I gràcies a tu! ;-)

      Elimina
  6. Regal enverinat? Mira que en sou d'exagerats tot plegats! Parleu de mi com si tots blocaires que han abandonat la catosfera hagués sigut perquè un dia em van fallar i me'ls vaig carregar...

    Has triat bé. Dos bons blogs. Ara bé, com una d'elles no decideixi continuar la cadena potser em sentiré una mica decebut. Aclareixo que no es bo decebrem.

    PD: Què vol dir això de Premi Pons's Blog 2015? Que potser esperes rebre un cada any o què? Això no funciona així...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home, els rumors corren i després de veure com van els casos de tortures al nostre país...

      Sé que he triat bé, encara que sembla que cap de les dues afortunades ho saben. És curiós, una em visita sempre molt ràpidament quan penjo un nou post, però això és que no ha obert l'ordinador aquests dies. I l'altra hi ha passat però o no se n'ha adonat o ha fet veure que no anava amb ella. De totes maneres no quedava clar en cap lloc del teu post que la cadena s'hagués de perllongar més enllà dels dos blocs que en Mac i jo premiéssim. De fet, molts comentaris anaven en plan "què bé que és una cadena curta". Si vols que la cadena continuï, caldrà que enviïs un nou post comentant-ho, ok? En fi, en part és culpa teva per premiar un bloc poc conegut i visitat... :p

      Tenia una alternativa: escriure només "Premi 2015", però he pensat que et faria il·lusió que aparegués el nom del teu blog. Si vols puc deixar-ho en la versió reduïda, hehehe. I sí, espero rebre'l cada any, faltaria més!

      Elimina
  7. Moltes felicitats, un regal, enverinat o no sempre és un regal i s'ha de ser agraït( um!) I també felicitats a les dues blocaires que has triat, és perquè has connectat bé amb el seu tarannà..
    Bon vespre..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser, bon vespre per a tu també! I tant que ho agraeixo... I a més lo de triar dos blocs que a mi m'agradin (entre tots els que m'agraden, feina difícil i compromesa) m'ha fet il·lusió perquè ha sigut una forma de poder jo també felicitar les seves autores...

      Elimina
  8. Mare meva!!!!! Què és això?!!!! Quina responsabilitat m'has passat... Hahaha!
    Primer de tot, felicitats pel premi rebut, i tant que te'l mereixes.
    Segona cosa, un gran honor rebre el premi de part teva. Molte gràcies.
    És ben cert, aquest cap de setmana he estat desconnectada de blocs. He estat fent un curs més que intensiu al delta del Llobregat de fotografia de natura. Ja veus, els que fem fotos també tenim moltes coses per aprendre. I obro i em trobo aquesta sorpresa!!
    Bé, ara es tracta de buscar dos blocs que es mereixin el premi. Una mala passada perquè de ben segur que un hauria estat el teu. Però el Pons que estigui tranquil, que no trencaré la cadena!!!
    I a part del premi, gràcies per tota la propaganda que m'acabes de fer. Alguns defectes també tinc, eh? Però ja els trobaran, segur!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dona, per fi et puc llegir! Ostres, què bé això d'un curs de fotografia de natura! Amb qui era, per cert? Doncs sí, me n'alegro que et faci il·lusió el premi i la veritat és que és divertit triar un parell de blocs amics o coneguts. Propaganda? Quid pro quo, Clarice...

      Abraçades!

      Elimina
    2. Un dels millors. En Jordi Bas. Un curs intens i molt interessant a la vegada! A veure si a partir d'ara puc fer millors fotos...

      Elimina
    3. Bien sûr! Molt bona elecció!

      Elimina
  9. Bones tries. A l'Ada la conec des de fa temps, ja veig que és una mica despistada... però explica bones coses. I la Núria l'he coneguda gràcies a tu i l'aniré seguint. I no et queixis tant del senyor Pons, almenys a tu no et va tocar una copa com la dels meus 1000 comentaris...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies XeXu. Sí que són bona tria tot i que n'hi ha dotzenes de bons per triar, però mirà, aquests dos blocs -i les dues dones que hi ha al darrere- segueixen un ritme i tenen una intensitat de discurs que, des de que les conec, m'ha cridat l'atenció. I em va.

      Ja he rebaixat el to contra Pons, nostro senyor... veient la teva copa és cert que tu tens més motius de queixes que jo ;p

      Elimina
  10. Mira que porto temps fent-li la pilota al Pons perquè em faci un regal com aquest. No hi ha dret!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sap greu però equivoques l'estratègia. Ja sé que sona una mica bèstia però amb el Pons has de mantenir un rollo sado: deixar-te fuetejar algunes vegades i després tornar-t'hi una mica més fort. Aquest joc l'excita i li fa perdre l'oremus fins el punt que és capaç de repartir premis amb certa... lleugeresa. Un paio complex!

      Elimina
    2. Tu Teresa ni cas a l'ignasi, que encara no ho sap ni ell com li ha tocat aquest premi

      Elimina
    3. Ostres, no era per aquesta relació masoquista que tenim?

      Elimina
  11. Un poc tard, però passo a felicitar-te, Ignasi.
    Enhorabona pel premi!!

    Aferradetes ☺

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tranquil.la que les felicitacions no tenen data de caducitat! Jo encara he de trobar el moment per anar seguint el rastre dels premis i assegurar que he felicitat tothom. Aferradetes també per a tu!

      Elimina

Si vols compartir el que penses...

Fotografia de capçada: Guineu (Vulpes vulpes). Vall de Cardós (Pallars Sobirà). Autor: Ignasi Oliveras