dimecres, 10 de juny del 2015

Soul Singing (The Black Crowes)

El 1986, els germans Robinson, Chris i Rich, originaris de l'estat de Geòrgia, als Estats Units, van crear una banda de música, The Black Crowes, que recupera els estils del blues original, amb uns tocs importants de folk i soul que, barrejats o fusionats, i passats pel sedàs de l'Amèrica profunda, li donen un so propi al grup. La veu de Chris, i especialment la seva forma de cantar, acompanyat per les diferents guitarres de Rich tocades de forma magistral, van conformar una banda que, tot i que va viure etapes convulses amb expulsions de membres, problemes interns i aturades diverses, ha donat un bon reguitzell de bons àlbums, uns més acústics, d'altres més elèctrics. 

Des de començament d'any sembla que la banda s'ha tornat a desfer, en aquest cas per desavinences entre germans, però qui sap si mai no tornaran. L'últim cop que ho van fer van deixar un darrer legat amb un bon disc recopilatori amb peces inèdites, acústiques, Croweology (2010), tota una delícia. 

He trobat alguns vídeos musicalment interessants. Es tracta de Soul Singing, un tema de 2001, amb molt de soul, i amb un parell de cantants, veus negres, que fan els cors i li donen una bona energia a la cançó. Comença el vídeo amb un tros d'entrevista però a partir del segon 57 ja va la cançó. També pots veure el vídeo original amb una estètica més pròpia dels seixanta que de principis del segle XXI. Si t'ha agradat l'estil de la cançó i tens ganes d'escoltar alguna cosa més del grup, amb una mica de marxa, no deixis d'escoltar Share the ride

Bé, espero que el gaudeixis. Crec que és una bona música per començar un dia, una setmana, unes vacances... o qui ho sap!, potser una nova vida.

Més cançons a Cançons per sentir i escoltar.

14 comentaris:

  1. Quan la música és bona, serveix per a qualsevol moment, per exemple per ara mateix.

    Gràssis!!! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó! Espero que t'agradi. Per a mi és música molt bona. Aferradetes!

      Elimina
  2. Només els conec de nom, però no els havia escoltat mai, em sembla, o no gaire. Trobo que fa per tu, t'imagino escoltant aquesta música, però no, no és el meu estil.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fa per mi? Hehehe. Sóc força eclèctic en qüestions musicals, només cal fer una ullada a la secció de cançons... però ja m'està bé que m'identifiquis. Almenys en aquest moment perquè això de les preferències musicals va en funció de temporades i estats d'ànim, suposo que perquè entra pels sentits. Potser també arribarà un dia que la gaudixis...

      Elimina
  3. Com a mínim un manera de començar el dia amb molta empenta...Trobo que la música, si és bona, tota té molt de mèrit ; una altre cosa són els gustos personals...Tampoc és la música que acostumo a escoltar, hi ha d'haver gustos per tots els colors, o per totes les músiques!
    Bon i animat, vespre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Roser. La bona música ja té això del mèrit i de trobar el moment.

      Elimina
  4. No es la música que acostumo a escoltar, però val a dir que m'ha agradat força.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com deia l'anunci 'eso es que la has probado poco'. Com més s'escolta més agrada. A mi, que guitarrejo una mica, m'entusiasma com toca el germà del cantant, el de la guitarra acústica. És molt peculiar.

      Elimina
  5. A mi també m'agraden molts estils musicals però no sóc capaç de dir quins grups m'agraden. No sabeu quina enveja em feu els qui sabeu fer-ho! Em sento amb una fractura musical important. I agraeixo molt que compartiu aquestes coses perquè és una forma de conèixer "perles" (o no) que d'altra manera em passarien totalment desapercebudes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs me n'alegro si t'agrada aquesta secció musical. Normalment trio temes poc coneguts i/o poc comercials que a mi m'agraden i que han format part de la meva vida en un o altre moment. I clar, penso que a algú també li pot agradar i vibrar amb aqueeta música i per això ho penjo al bloc. Gràcies pel comentari.

      Elimina
  6. sempre va bé la música i i és bona música millor gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu Elfree, per passar-t'hi! Me n'alegro si la gaudeixes!

      Elimina

Si vols compartir el que penses...

Fotografia de capçada: Guineu (Vulpes vulpes). Vall de Cardós (Pallars Sobirà). Autor: Ignasi Oliveras