dimarts, 2 de desembre del 2014

Wish it was true (The White Buffalo )

Fa unes quantes setmanes vaig introduir aquí un tema que sonava a la sèrie Sons of Anarchy. La banda sonora inclou autors molt diversos i avui volia aturar-me en un: The White Buffalo, el nom artístic de Jake Smith, un artista sud-californià que barreja blues, rock i folk, narrant temes diversos, des de balades d'amor fins a crítiques sobre les guerres, passant per històries diverses molt sovint amb perdedors com a rerefons. En algunes coses em recorda Bob Dylan, en altres John Denver, no ho sé ben bé, però sempre amb un to més brusc i polsegós. En tot cas em transmet aquesta imatge i aquest so que em transporten a altres moments i llocs. Em sento còmode amb la seva veu, amb la forma de tocar la guitarra i amb la senzillesa de les seves melodies. 

No sabia amb quin tema presentar-te'l. No el conec prou, he remenat pels seus discos i hi ha una pila de temes interessants. He optat per Wish it was true potser perquè és la cançó amb la que em vaig estrenar, tot i que abans havia escoltat una interessant versió de The House of the Rising Sun que apareix a Sons of Anarchy amb una lletra lleugerament canviada: There is a house in Charming town.

Més cançons a Cançons per sentir i escoltar.

8 comentaris:

  1. Gràcies! M'ha agradat molt... avui la primera música del matí.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me n'alegro que t'agradi! Al final tens (i a la barra lateral) tens un enllaç a altres cançons que he penjat anteriorment i potser trobaràs alguna cosa més que t'agradi. Que tinguis bon dia!

      Elimina
  2. Parlant de Sons of Anarchy, has passat més enllà de la primera temporada? Perquè jo no...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Of course! Estic esperant fent temps per veure la setena que ara estan emetent, però prefereixo veure-la seguida. Crec que ja serà l'última temporada i ja toca. La sèrie és irregular però els personatges i els cops d'efecte estan molt treballats. Els diàlegs no són el fort d'aquesta sèrie i de violència n'hi ha de gratuïta però el conjunt és potent. Alguna temporada (no recordo si la quarta o la cinquena) és bastant fluixa però la resta aguanta bé.

      Elimina
  3. Caram, no ho diries mai que és ianki! És irònic, per si no es notava...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què dius ara! No sé com ho has deduït! ;p

      Prometo que la propera serà sorprenentment exòtica!

      Elimina
  4. M'ha agradat, aquest White Buffalo, i dius que és de Matadepera??

    ResponElimina
    Respostes
    1. De debò vaig dir Matadepera? Ostres, era del Vallès però ara no sé si de l'Oriental o de l'Occidental ;p

      Elimina

Si vols compartir el que penses...

Fotografia de capçada: Guineu (Vulpes vulpes). Vall de Cardós (Pallars Sobirà). Autor: Ignasi Oliveras