ignasi oliveras

Vaig néixer a Barcelona el 1966, però em vaig fer gran a L'Hospitalet. Visc a Gualba, al peu del Montseny, des de 2003. Estic casat amb la Cristina i tenim dos fills, l'Aran i la Sitina.
La meva primera feina legal va ser per a una empresa d'esports d'aventura fent de guia de muntanya i natura al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Després vaig estar set anys com a professor en dues escoles de Barcelona i L'Hospitalet alhora que col·laborava amb Intermón-Oxfam. L'any 2000 vaig fer un gir laboral i des d'aleshores he treballat per a la Sociedad Española de Ornitología (SEO/BirdLife), l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) i la xarxa d'ONG ambientals de la Mediterrània MEDForum, a banda de col·laboracions diverses amb la Fundació PROIDE. També he redactat llibres de ciències de la naturalesa de secundària, he publicat un llibre per encàrrec, articles de divulgació i he participat en projectes de cooperació a Togo i Brasil. Entre 2003 i 2010, vaig coordinar l'Anuari de la Mediterrània i la revista dcidob sobre relacions internacionals al Centre d'Estudis i Documentació Internacionals a Barcelona (CIDOB). Des de 2005 imparteixo classes al Màster de Globalització, cooperació i desenvolupament de la Fundació Món3 a la Universitat de Barcelona. Entre 2010 i el 2017 vaig treballar com autònom en projectes de diverses entitats, entre les quals l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) o la Xarxa de Custòdia del Territori (xct), i novament amb SEO/BirdLife i la Fundació PROIDE, amb qui vaig desenvolupar un projecte sobre biodiversitat i desenvolupament al Centre de Formació Rural de Tami, Togo. Des de 2017 treballo com a professor de secundària a l'Institut Sunsi Móra de Canet de Mar.
Sóc biòleg i màster en Cooperació al Desenvolupament. Sempre m'han interessat les relacions entre la conservació del medi ambient i els models de desenvolupament.
M'agrada conèixer món, el muntanyisme i l'ornitologia. Toco la guitarra, folk i rock. Tinc un hort. Pots conèixer més de mi a ignasioliveras.blogspot.com
Fotografia de capçada: Guineu (Vulpes vulpes). Vall de Cardós (Pallars Sobirà). Autor: Ignasi Oliveras